Voorgerecht gevulde champignons met tomaat

met zongedroogde tomaatjes en champignons maakje een heerlijk voorgerecht
met zongedroogde tomaatjes en champignons maakje een heerlijk voorgerecht

Lekker Bourgondisch eten start met een heerlijk voorgerechtje. Dit voorgerecht is super eenvoudig te maken maar smaakt hemels. Het is een recept voor gevulde champignons met zongedroogde tomaatjes voor 4 personen.

Er zijn veel soorten zongedroogde tomaatjes op de markt. Kies in ieder geval voor de versie die op olie is en dan met zo min mogelijk extra ingredienten (zoals pesto etc)

Wat gaat er in deze gevulde champignons?

  • 12 grote witte champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 3 zongedroogde tomaten op olie
  • 4 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Peper en zout
  • Klein beetje boter om in te bakken
van iets simpels als een champignon een heerlijk voorgerechtje maken
van iets simpels als een champignon een heerlijk voorgerecht maken

Hoe maak je dit lekkere simpele voorgerechtje?

  • De champignons even schoonborstelen
  • De steeltjes uit de hoedjes draaien
  • Eventueel met een mesje voorzichtig de champignons nog een beetje uithollen
  • De helft van de steeltjes heel fijn snijden
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
met zongedroogde tomaatjes en champignons maakje een heerlijk voorgerecht
met zongedroogde tomaatjes en champignons maakje een heerlijk voorgerecht
  • In een kleine koekenpan een klein beetje boter smelten en de fijngehakte steeltjes hierin bakken
  • De lente-uitjes fijn snijden en nog een paar minuten meebakken met de steeltjes
  • Haal de pan van het vuur en doe alles in een kommetje
  • Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn en voeg die toe bij de steeltjes samen met een beetje paneermeel en de roomkaas
  • Ook 2 eetlepels geraspte kaas toevoegen en alles door elkaar roeren
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel
  • Strooi nog een beetje geraspte kaas over de champignons
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de champignons klaar
  • Per persoon 3 gevulde champignons serveren als voorgerecht

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*