Vegetarische gevulde champignons met spinazie en brie

Brie over de gevulde champignons
Brie over de gevulde champignons

Vaak zie je bij recepten voor gevulde champignons ingrediënten zoals spek, salami, pancetta en andere pittige vleessoorten. Dat is niet voor niets het smaakt heerlijk maar wat als je een vegetarische variant wil maken van gevulde champignons? Heel simpel: gewoon dit recept maken.

Enne, je hoeft niet per se vegetariër te zijn om dit lekker te vinden hoor! Brie uit de oven, dat is echt super lekker.

Dit recept is goed voor 6 gevulde champignons, dus 6 borrelhapjes of een voorgerecht voor 2 personen.

Tip: voor dit recept gebruiken we slechts 100 gram spinazie, koop dus deelblokjes want anders moet je wel heel veel weggooien (of je maakt een hoofdgerecht waarbij je de rest van de spinazie gebruikt)

Brie over de gevulde champignons
Brie over de gevulde champignons

Ingrediënten vegetarische gevulde champignons uit de oven

  • 6 grote champignons
  • 60 gram brie
  • 100 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je lekkere gevulde champignons met brie?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de spinazie deelblokjes in een pannetje volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Als de spinazie warm is een teentje knoflook even mee verwarmen
  • Doe de spinazie in een vergiet en duw al het vocht er uit
  • Breng op smaak met wat peper en zout
  • Borstel de champignons schoon
  • Draai het steeltje er uit en hol de champignon goed en voorzichtig uit met een mesje (beetje schrapen)
  • Vul nu de champignons met de spinazie
  • Leg op iedere champignon een plakje brie
  • Zet de champignons in een ovenschaal
  • 15 minuten in de oven en klaar is je heerlijke vegetarische voorgerecht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*