Recept gevulde champignons tapas met chorizo

Spaanse tapas hapjes met champignons
Spaanse tapas hapjes met champignons

Dit tapas hapje is zeer geschikt om bij de borrel te serveren. Natuurlijk ook prima te gebruiken als voorgerechtje maar zelf serveer ik deze hapjes graag bij de borrel. Chorizo is een lekkere pittige Spaanse worst. Heerlijk met een glaasje Rioja wijn.

Je kunt al veel voorbereiden, ruim voordat je de hapjes gaat serveren zodat je op dat moment alleen nog maar de oven hoeft voor te verwarmen en dan kan je de gevulde champignons lekker in de oven schuiven.

Ingrediënten voor gevulde champignons tapas met chorizo

  • 16 grote witte champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 50 gram chorizo in plakjes
  • Klein stukje rode paprika (1/4 is al genoeg)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Evt. wat verse peterselie als garnering
Spaanse tapas hapjes met champignons
Spaanse tapas hapjes met champignons

Hoe maak je Spaanse tapas van champignons?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje
  • Draai de steeltjes uit de champignons en hol de hoedjes voorzichtig verder uit
  • De helft van de steeltjes heel fijn snijden, de andere helft heb je niet meer nodig
  • Sjalotje fijn snipperen
  • Paprika in kleine blokjes snijden
  • Fruit de sjalotjes samen met de champignonsteeltjes in een koekenpan met wat olijfolie
  • Knoflook erbij doen en zachtjes bakken tot de uitjes wat glazig beginnen te worden
  • Nu kan je de paprika erbij doen
  • Nog heel even doorbakken en dan van het vuur halen
  • De gebakken groente in een kommetje doen en de Parmezaanse kaas erbij doen, samen met de fijn gesneden chorizo. Dit mengsel even goed door elkaar roeren
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en naar smaak nog wat zwarte peper toevoegen
  • Zet de gevulde hoedjes in een ovenschaal en schuif de schaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn je tapas hapjes klaar
  • Serveer de champignon tapas warm

Tip: snij alle ingrediënten heel fijn, je moet ze in een klein champignonhoedje zien te krijgen en dat werkt niet met hele hompen paprika

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*