Gevulde Portobello met gorgonzola

blauwaderkaas combineren met portobello
blauwaderkaas

Deze keer een recept voor 2 personen. Heerlijke gevulde portobello met gorgonzola (of een andere lekkere blauwaderkaas) met wat walnoten en verse basilicum.

Wil je voor meer personen een voorgerecht maken dan moet je het recept gewoon vermenigvuldigen 😉

Gorgonzola is een smaak waar gek op bent of je gruwelt er van. Ik ben een echte liefhebber (geworden). In gesmolten vorm is de smaak van gorgonzola wel anders dan zomaar los of op een toastje. Het is iets minder scherp naar mijn mening. Wat ook lekker is: een klein beetje rode ui aan dit recept toevoegen.. nou ja je kunt er heel veel kanten mee op. Dit is in ieder geval een lekker basisrecept voor gevulde portobello’s met gorgonzola.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 2 grote portobello’s
  • 50 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • Verse basilicum
  • Klein beetje olijfolie
  • Versgemalen peper naar smaak
blauwaderkaas combineren met portobello
blauwaderkaas

Hoe maak je portobello met gorgonzola?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de portobello schoon met een stukje keukenpapier of een borsteltje
  • Snij het steeltje uit de portobello
  • Met een keukenpapiertje de hoed van de portobello insmeren met wat olijfolie (dan blijven ze mooier in de oven)
  • Verkruimel de gorgonzola en meng met de grof gehakte walnoten
  • Schep dit mengsel in de hoedjes
  • Zet de portobello’s in een ovenschaal en doe die in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 10 minuten zijn ze klaar
  • Garneer met wat verse basilicum en peper naar smaak toevoegen
  • Warm serveren

Tip: Ik serverveer dit voorgerecht graag op een bedje van rucola, dat ziet er mooi uit maar ook de nootachtige smaak van de rucola is heerlijk in combinatie met de smaken van de gevulde portobello.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.