Gevulde portobello geitenkaas

zachte geitenkaas voor de portobello
zachte-geitenkaas-om-de-portobello-mee-te-vullen

Een portobello is een heel grote champignon. De smaak komt het meest overeen met die van de kastanjechampignon. Ze kunnen een doorsnede krijgen van wel 12 cm. Vroeger zocht je je lens naar deze lekkernij maar tegenwoordig zijn ze prima in de supermarkten te krijgen.

Portobello’s als voorgerecht

Wist je dat het maken van een luxe voorgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Een gevulde portobello maken kost je ongeveer 10 a 15 minuten tijd. De rest van de tijd gewoon wachten en smachten als de portobello in de oven zit. Reken op niet meer dan 1 portobello per persoon als voorgerecht. Als borrelhapje zijn ze minder geschikt, daarvoor zijn ze gewoon te groot. Dan kan je beter kiezen voor één van de vele andere recepten op deze site.

Recept voor gevulde portobello’s met geitenkaas (voorgerecht voor 4 personen):

Ingrediënten gevulde portobello geitenkaas

  • 4 Portobello’s
  • 1 sjalotje
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakjes bacon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak
portobello
portobello foto: Leif K. Brooks

Hoe maak je portobello met geitenkaas uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de portobello’s schoon en snij het steeltje er uit
  • De steeltjes snij je heel fijn
  • Zet een koekenpan op het vuur bak de steeltjes samen met de gesnipperde sjalot
  • Knoflook en basilicum toevoegen en even mee verwarmen
  • Vul nu de portobello’s met dit mengsel
  • De geitenkaas verbrokkelen en over het mengsel verdelen
zachte geitenkaas voor de portobello
zachte-geitenkaas-om-de-portobello-mee-te-vullen
  • De bacon in reepjes snijden en losjes verdelen over de gevulde portobello ‘s
  • Naar smaak peper en zout toevoegen (niet echt nodig naar mijn smaak)
  • Zet de portobello ‘s in een ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 a 20 minuten zijn je gevulde portobello’s met geitenkaas klaar (bacon moet er knapperig uitzien)
  • Ondertussen de pijnboompitjes droog roosteren in een koekenpan
  • Als de portobello’s uit de oven komen strooi je de geroosterde pijnboompitjes er overheen
  • Warm serveren (eventueel op een bedje van rucola)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*