Gevulde champignons met zalm en geitenkaas

gevulde champignons met zalm en geitenkaas uit de oven
gevulde champignons met zalm en geitenkaas uit de oven

Als je zin hebt in een lekker hapje met champignons uit de oven dan zou je dit recept eens moeten proberen. Het is een heel lekker en verrassend hapje. Weer eens wat anders dan een bakje nootjes of bitterballen bij de borrel.

Moeilijk is het zeker niet dit tapas hapje. Met dit recept voor gevulde champignons met zalm en geitenkaas maak je 6 lekkere borrelhapjes.

Ingrediënten voor gevulde champignons met zalm en geitenkaas

  • 6 flinke champignons
  • Halve kleine rode ui
  • 75 gram zalm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Een paar sprietjes bieslook
  • Olijfolie
gevulde champignons met zalm en geitenkaas uit de oven
gevulde champignons met zalm en geitenkaas uit de oven

Hoe maak je gevulde champignons met zalm en geitenkaas uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Borstel de champignons schoon en snij het steeltje er uit
  • Hol de champignons voorzichtig verder uit
  • De steeltjes hak je heel fijn, tot het meer kruimels zijn
  • De ui heel fijn hakken
  • De zalm in dunne reepjes snijden, 6 reepjes apart houden, die gebruik je later voor de garnering
  • In een pan met een beetje olijfolie bak je steeltjes met de ui ongeveer 4 minuten, de zalm doe je de laatste minuut even bij
  • Doe dit mengsel in een kommetje en roer er de verkruimelde geitenkaas doorheen
  • Een beetje bieslook toevoegen en klaar is je vulling
  • De champignons aan de buitenkant insmeren met wat olijfolie en het hoedje vul je met een lepeltje van het zojuist gemaakte mengsel
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal en doe die in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn je gevulde champignons met zalm en geitenkaas klaar
  • Als laatste garneer je de champignons met het achtergehouden reepje zalm

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*