Gevulde champignons met roomkaas en spekjes

gevulde champignons met spekjes en roomkaas
gevulde champignons met spekjes en roomkaas

Met dit recept zet je met weinig moeite een lekker voorgerecht op tafel. Je kunt deze lekkere champignons ook serveren als snackje bij een aangeklede borrel.

Ik ga even uit van 12 borrelhapjes, dus een voorgerecht voor 4 personen

Het prettige van dit soort recepten is dat het met de hoeveelheden van ingrediënten allemaal niet zo heel exact hoeft, meer of minder spekjes erin, het is aan jou, het blijft hoe dan ook lekker.

Ingrediënten voor gevulde champignons met spekjes en roomkaas

  • 12 flinke champignons
  • 100 gram roomkaas
  • 1 sjalotje
  • 100 gram uitgebakken spekjes
gevulde champignons met roomkaas en spekjes uit de oven
gevulde champignons met roomkaas en spekjes uit de oven

Bereiding gevulde champignons met roomkaas en spekjes

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De champignons even schoonborstelen
  • Steeltjes uit de champignons draaien
  • Sjalotje fijn snipperen
  • In een koekenpan de spekjes lekker knapperig uitbakken
  • In een kommetje de roomkaas een beetje losroeren
  • Doe nu de gesnipperde sjalotjes en de uitgebakken erbij en roer alles goed door elkaar
  • Vul de champignonhoedjes met het roomkaas mengsel en zet de champignons in een ovenschaal
vul de champignonhoedjes met het roomkaas mengsel
vul de champignonhoedjes met het roomkaas mengsel
  • Ovenschaal ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven zetten
  • Warm serveren

Super eenvoudig om te maken, vooral als je het combineert met bijvoorbeeld je hoofdmaaltijd. Ik maak vaak pasta als ik de voorbereidingen doe voor gevulde champignons, wat er over is van de ingrediënten (er zitten veel meer champignons in een klein doosje) gaat lekker door de pasta, zo gooi je niks weg en het scheelt je gewoon heel veel tijd. Binnenkort een voorbeeldje op deze site.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*