Gevulde champignons met pittig gehakt

gevulde champignons met gehakt
gevulde champignons met gehakt

Dit is een lekker recept voor gevulde champignons met pittig gehakt. Ik gebruik deze variant van gevulde champignons meestal als borrelhapje. Is echt erg lekker en anderen denken er net zo over, meestal zijn ze heel snel op als ik ze maak bij een feestje.

Let op: doe niet teveel champignons tegelijk in de oven, ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn. Het is zonde als er nog 10 champignons koud liggen te worden. Doe dan liever later op de avond nog een tweede rondje.

Ingrediënten voor champignons met pittig gehakt

  • 12 grote witte champignons
  • 150 gram gehakt
  • ½ theelepel sambal
  • Scheutje ketjap manis
  • 1 klein sjalotje
  • Beetje geraspte kaas
gevulde champignons met gehakt
gevulde champignons met gehakt

Hoe maak je champignons met pittig gehakt?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Borstel de champignons schoon en draai het steeltje eruit (of met een klein mesje even helpen)
  • Sjalotje schoonmaken en fijn snipperen
  • Meng het gehakt met de sambal, ketjap en de gesnipperde sjalot
  • Vul de champignonhoedjes met het pittige gehakt
  • Leg ze in een ovenschaal (hoedje onder natuurlijk)
  • Een beetje geraspte kaas over het gehakt strooien
  • Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven en na 20 a 30 minuten zijn ze klaar
  • Serveer ze warm

Tip: zorg er voor dat er servetjes klaar liggen voor je gasten

Natuurlijk kan je het gehakt op andere manieren kruiden. Wees niet te benauwd met het gebruik van de kruiden, het gehakt mag best een pittig smaakje hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*