Gevulde champignons met pesto

pesto
pesto

Champignons uit de oven met een heerlijke vulling van pesto, zongedroogde tomaatjes, een sjalotje en lekkere Parmezaanse kaas….. Heb ik je aandacht? Jahaaaa dat klinkt heel lekker en dat is het ook!

Lekker, en ook nog een heel eenvoudig om zelf te maken.

Geinig detail: ik maakte deze gevulde champignons ooit als voorgerecht voor een stel vrienden, toen alle bordjes schoon waren zei er één: hé dit was vegetarisch! Klopte helemaal maar door alle rijke smaken had eigenlijk niemand door dat ik geen vlees had gebruikt (en ik ben een erkend carnivoor, maar soms is zonder vlees gewoon heerlijk)

Dit recept is goed voor 6 gevulde champignons (dus een voorgerecht voor 2 personen of 6 heerlijke borrelhapjes)

Wat heb je allemaal nodig?

  • 6 grote champignons
  • 1 sjalotje
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 6 theelepels pesto
  • 6 theelepels Parmezaanse kaas
  • Klein beetje olijfolie
pesto
pesto

Hoe maak je gevulde champignons met pesto?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier
  • Draai de steeltjes uit de champignons (eventueel een beetje helpen met een mesje)
  • Bewaar 3 van de champignon steeltjes
  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • De 3 steeltjes van de champignons heel fijn snijden
  • De gedroogde tomaatjes heel fijn snijden
  • In een koekenpan de steeltjes, sjalotje en tomaatjes even bakken met wat olijfolie
  • In de champignonhoedjes smeer je een theelepeltje pesto
  • Vul de champignons verder op met het mengel uit de koekenpan
  • Op iedere champignon wat geraspte Parmezaanse kaas doen
  • Zet de gevulde champignons in de oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar
  • Serveer de champignons warm uit de oven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*