Gevulde champignons met mozzarella en rode pesto

van een gewone champignon maak je een heerlijk voorgerecht met pesto
van een gewone champignon maak je een heerlijk voorgerecht met pesto

Champignons vullen is makkelijk en super lekker. Op deze site staan talloze voorbeelden van lekkere gevulde champignons.

Ook gevulde champignons met pesto en mozzarella kan je gemakkelijk zelf maken. Je kunt de champignons uit de oven serveren als borrelhapje (1 per persoon) of als voorgerecht (3 per persoon)

Tip: alle ingrediënten heel fijn snijden, dan kan je de champignons makkelijker vullen

Ingrediënten voor gevulde champignons met mozzarella en pesto

  • 12 flinke champignons
  • 1 bol mozzarella
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels rode pesto
  • Paar sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Peper en zout naar smaak 
van een gewone champignon maak je een heerlijk voorgerecht met pesto
van een gewone champignon maak je een heerlijk voorgerecht met pesto

Hoe maak je gevulde champignons met pesto?

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje
  • Draai de steeltjes uit de champignons
  • De helft van de steeltjes heel fijn snijden
  • Sjalotje schoonmaken en fijn snipperen
  • In een koekenpan met een drupje olijfolie de champignon steeltjes en de gesnipperde sjalotjes gaar stoven
  • De mozzarella heel fijn snijden en de bieslook heel klein knippen
  • Meng de mozzarellablokjes, uitjes, steeltjes, bieslook en de pesto in een kommetje en breng op smaak met peper en zout
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en leg er wat pijnboompitjes bovenop
  • Zet de gevulde champignons in de oven
  • Na ongeveer 10 a 15 minuten zijn de champignons klaar 

Serveer de champignons zo los op een schaaltje of op een bedje met verse rucola

Zelf doe ik er nog wel eens een beetje extra Parmezaanse kaas bij.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*