Gevulde champignons met magor

gevulde champignons met magor, een heerlijk herfstrecept
gevulde champignons met magor, een heerlijk herfstrecept

Zin in een makkelijk voorgerecht, niet zo duur, snel klaar en ook nog eens waanzinnig lekker? Dan is dit precies wat je zoekt: gevulde champignons met magor.

Wat is magor?

Magor is een soort afkorting van mascarpone en gorgonzola. Gorgonzola heeft een heel sterke smaak en mascarpone maakt het een heel stuk zachter en daardoor is het een stuk ‘toegankelijker’ dan de pure gorgonzola. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen en ligt dan bij de verpakte kaas. Je kunt het ook vers halen bij je lokale kaasboer. De kaas is gemaakt in laagjes, dus een laagje mascarpone en dan weer een laagje gorgonzola.

Magor staat ook bekend gormas weer dezelfde afkorting eigenlijk en je ziet ook wel een gorgonzola crème op de verpakking staan.

gevulde champignons met magor, een heerlijk herfstrecept
gevulde champignons met magor, een heerlijk herfstrecept

Ingrediënten voor gevulde champignons met magor

  • 250 gram grote champignons
  • 3 sjalotjes
  • Beetje olijfolie
  • Pakje magor / gormas / mascarpone met gorgonzola van ongeveer 190 gram

Dat is alles, ik zei toch dat het een eenvoudig recept was?

deze gevulde champignons met magor zijn ook prima als borrelhapje lekker met goed glas wijn
deze gevulde champignons met magor zijn ook prima als borrelhapje lekker met goed glas wijn

Hoe maak je gevulde champignons met mascarpone en gorgonzola?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier of een borsteltje (niet onder de kraan!!)
  • Snij voorzichtig de steeltjes uit de champignons en bewaar de steeltjes
  • Hou ongeveer 3 champignons apart
  • Nu snij je de steeltjes en 3 extra champignons heel erg fijn
  • De sjalotjes schoonmaken en snipperen
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de steeltjes en champignons even op
  • Doe de magor in een kommetje en roer de champignonsteeltjes met sjalotjes door deze romige kaas
  • Vul met een theelepeltje alle champignons met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en na ongeveer 15 minuten zijn je gevulde champignons met magor klaar

Echt, iedereen denkt dat je heel culinair bezig bent geweest en het is in feite een super eenvoudig voorgerecht. Zelf maak ik deze champignons met mascarpone en gorgonzola ook wel eens als borrelhapje. Tapasprikkertjes klaarzetten en happen maar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*