Gevulde champignons met gorgonzola met een heerlijk sausje

gevulde champignons met gorgonzola
gevulde champignons met gorgonzola

Als je zin hebt om een heerlijk voorgerecht te maken bij je Bourgondische dinertje dan is dit een recept om zeker een keer te proberen. Het recept voor gevulde champignons is bij mij eigenlijk geboren doordat ik veel te veel ingrediënten had. De champignons kan je vullen… maar wat doe je met de rest van al dat lekkers? Daar maakte ik een lekker sausje van.

Tip: koop nog een beetje extra ingrediënten en je hebt niet alleen een lekker sausje voor bij de gevulde champignons vandaag, maar ook een sausje voor de maaltijd morgen. Kook er morgen nog wat verse pasta bij en dan ben morgen wel lekker snel klaar met koken.

Ingrediënten voor gevulde champignons met gorgonzola

  • 12 grote witte champignons
  • Klein bakje gerookte spekblokjes
  • 1 rode ui
  • Peper en zout
  • 150-200 gram gorgonzola
  • 1 klein flesje kookroom
  • Een paar gepelde walnoten
  • Peper en zout
  • Beetje olijfolie
gevulde champignons met gorgonzola
gevulde champignons met gorgonzola

Hoe maak je lekkere gevulde champignons met gorgonzola met een lekker sausje?

  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij de steeltjes uit de champignons
  • Smeer de buitenkant van de champignons in met een beetje olijfolie en leg ze klaar met de opening naar boven
  • Beetje peper en zout over de champignons doen
  • Vul de champignons met een paar kleine stukjes spek, een blokje gorgonzola en leg daar een stukje walnoot op
  • Zet de champignons in een ovenschaal en zet ze vervolgens in de oven, na 20 minuten zijn ze klaar
  • Nu heb je nog wat spekjes en blauwe kaas over…
Gevulde champignons met gorgonzola is een heerlijk voorgerecht voor je Bourgondische dinertje
Gevulde champignons met gorgonzola is een heerlijk voorgerecht voor je Bourgondische dinertje
  • de rode ui snij je in kleine blokjes
  • doe de ui bij de overgebleven spekjes en bak nog eventjes door, zet daarna het vuur heel laag
  • de overgebleven gorgonzola en een flinke scheut kookroom doe je ook in de pan en laat de gorgonzola langzaam smelten
  • nu heb je een lekker sausje voor bij de gevulde champignons
  • als de gevulde champignons met gorgonzola uit de oven komen leg je er 3 op een bordje
  • schep op ieder bordje ook nog een lepeltje gorgonzola met spekjes saus
  • aan tafel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*