gevulde champignons met geitenkaas en spek

gevulde champignons met geitenkaas en spek. Makkelijk recept toch ziet het er geweldig uit
gevulde champignons met geitenkaas en spek. Makkelijk recept toch ziet het er geweldig uit

Gevulde champignons met geitenkaas en uitgebakken spek was een grote hit hier in huis vorig jaar met de kerstborrel. Iedereen vond dat ik dat zeker eens per week zou moeten maken…. Dat heb ik niet gedaan hoor, maar zo af en toe..

Het recept is eigenlijk heel makkelijk. Toch zien deze hapjes er enorm lekker en moeilijk uit maar dat is het dus echt niet!

Binnen een paar minuten ben je klaar met de voorbereiding en dan kunnen deze hapjes al de oven in.

Wat heb je nodig voor de lekkerste gevulde champignons met geitenkaas

  • Half doosje champignons (kies wel de grotere maat champignons)
  • 150 gram zachte geitenkaas (geitenkaasspread is voor dit recept erg makkelijk)
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • Verse peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Olijfolie

Zo maak je champignons uit de oven met een vulling van geitenkaas en spek

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
  • Snij daarna voorzichtig de steeltjes uit de champignons
  • De hoedjes smeer je aan de buitenkant in met olijfolie
  • De steeltjes snij je superfijn, tot het bijna gruis is
  • De sjalot snipper je ook fijn
  • Het spek snij je in fijne reepjes
  • Bak nu in een koekenpan de steeltjes, het spek en de sjalot in een beetje olie, doe er daarna ook nog een teentje knoflook bij
  • Blijf wokken totdat al het vocht verdampt is
  • Doe dan de gebakken champignon-steeltjes in een kom en doe daar de verbrokkelde geitenkaas bij met de peterselie en roer het goed door elkaar
  • Vul nu de hoedjes met dit mengsel
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal (open kant omhoog natuurlijk)
  • Strooi dan de Parmezaanse kaas over de champignons
  • Nu kunnen de champignonhapjes de oven in
  • Na ongeveer 15 minuten haal je ze uit de oven en zijn ze klaar

Let op: heel even laten afkoelen, ze kunnen behoorlijk heet worden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*