Gevulde champignons met cheddar en bacon

champignons
gevulde champignons met echte lkeere cheddar en bacon

Cheddar is een lekkere kaas en die bestaat in vele varianten variërend van heel vies zacht plastic (je ziet ze vaak op een broodje hamburger) tot een heerlijke harde pittige kaas die qua smaak totaal niet lijkt op plastic variant.

Je voelt hem al aan komen…., we gaan voor de harde lekkere variant en misschien moet je daarvoor even langs je favoriete kaasboertje gaan. Supermarkten verkopen vaak de plastic variant (maar als die je juist heel lekker lijkt, mijn zegen heb je)

Goed… we gaan dus champignons vullen met cheddar en bacon, een heerlijk voorgerechtje of lekker als warm borrelhapje uit de oven. Hoe dan ook, je maakt vast indruk met deze creatie.

Ingrediënten champignons met cheddar en bacon

  • 1 doosje champignons (zoek er de grootste +- 12 uit)
  • 8 plakjes bacon
  • 1 kleine ui
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • Rozemarijn (klein beetje, naar smaak)
  • Beetje boter

Bereiding champignons uit de oven met cheddar en bacon

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje
  • De steeltjes uit de champignons draaien
  • De steeltjes heel fijn hakken en even apart leggen
  • Uitje pellen en fijn snipperen
  • Zet een koekenpan op het vuur met wat boter en fruit de uitjes tot ze mooi glazig worden
  • Bak ook de fijngehakte champignonsteeltjes even mee met de rozemarijn
  • In een andere koekenpan bak je de plakjes bacon droog krokant
  • De bacon even fijn snijden
  • Haal de pan met de uien van het vuur en roer er bijna alle kaas doorheen samen met de bacon
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel
  • Laatste beetje cheddar over de champignons strooien
  • De hoedjes op een ovenschaal zetten en in de oven doen
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de champignons klaar
  • Warm serveren

Als voorgerecht ongeveer 3 stuks per persoon serveren

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*