Gevulde champignons met Boursin en spinazie

zachte kruidenkaas voor de gevulde champignons met spinazie
zachte kruidenkaas voor de gevulde champignons met spinazie

Gevulde champignons kan je prima als hapje bij de borrel serveren of als voorgerecht bij je volgende Bourgondische etentje. Deze variant, met spinazie en Boursin, is zeker als luxe voorgerechtje een prima optie.

Veel gevulde champignons hebben een vulling met spekjes of met ham maar dat valt best zwaar. Door de vulling van de champignon vegetarisch te houden maak je voorgerechtje iets lichter maar natuurlijk kan je ook gewoon wel spekjes toevoegen hoor, is ook erg lekker.

Ingrediënten voor gevulde champignons met Boursin en spinazie

  • 12 grote witte champignons
  • 120 gram diepvriesspinazie
  • 1 sjalotje
  • 75-100 gram Boursin
  • Versgemalen peper en zout
  • Klein klontje boter
zachte kruidenkaas voor de gevulde champignons met spinazie
zachte kruidenkaas voor de gevulde champignons met spinazie

Hoe maak je dit recept voor gevulde champignons met Boursin klaar?

  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden Celsius
  • De spinazie laten ontdooien (de magnetron is je beste vriend als je de spinazie niet ’s morgens al uit de vriezer hebt gehaald)
  • De champignons schoonmaken (doekje of borsteltje maar niet onder de kraan)
  • Snij de steeltjes uit het hoedje van de champignons
  • De steeltjes heel fijn snijden
  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • Beetje boter in de koekenpan en het sjalotje zachtjes bakken
  • Dan de fijngehakte champignonsteeltjes erbij doen en even doorroeren
  • Vervolgens ook de spinazie nog even roerbakken en dan kan de pan van het vuur
  • Nu de Boursin door het spinaziemengsel roeren tot de Boursin redelijk gesmolten is
  • Beetje proeven en eventueel wat extra op smaak brengen met versgemalen peper en zout
  • Nu kan je de champignonhoedjes vullen met de Boursin-spinazie mengsel
  • Zet de champignons in een vuurvaste schaal en dan kan je luxe voorgerechtje de oven in
  • Ongeveer 20-25 minuten geduldig wachten en dan kan je het lekkere voorgerechtje met Boursin en spinazie serveren

Met dit voorgerechtje ga je vast en zeker indruk maken bij het volgende dinertje

Tip: Als je een simpele pasta maakt kan je er ook een paar van deze champignons bij leggen. Dan is de gevulde champignon onderdeel van het hoofdgerecht.

Ps. Je kunt in plaats van Boursin ook een andere zachte kruidenkaas gebruiken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*