Gevulde champignons met Boursin en salami

Gevulde champignons met Boursin en salami
Gevulde champignons met Boursin en salami

Misschien is de versie met Boursin wel de klassieker onder de gevulde champignons? Lekker romig, vol van smaak en lekker makkelijk klaar te maken.

Je kunt deze borrelhapjes of appetizers prima vooraf klaarmaken. Zet ze koel weg tot je ze nodig hebt maar wacht ook weer niet te lang, champignons worden snel bruin. Met zegt dat inwrijven met een keukenpapiertje met citroensap helpt tegen het verkleuren.

Persoonlijk doe ik wel graag iets extra’s erdoorheen. Je kunt ook gewoon de champignons vullen met Boursin en verder helemaal niets extra’s, daar is ook niet op tegen hoor.

Goed, vandaag heb ik dus champignons met Boursin en salami gemaakt. Ze zijn erg lekker geworden ik heb er ook een paar foto’s van gemaakt. Als foto’s toch eens de lekkere geur konden weergeven…

Gevulde champignons net uit de oven
Gevulde champignons net uit de oven

Ingrediënten voor gevulde champignons met Boursin

  • 12 grote champignons
  • 9 plakjes salami
  • 1 klein sjalotje
  • 100 gram Boursin

Hoe maak je gevulde champignons met Boursin?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De Boursin in een bakje of kommetje een beetje losroeren
  • Sjalotje schoonmaken en fijn snipperen
  • De plakjes salami ook heel fijn snijden
  • Sjalotje en salami door de Boursin heen roeren
  • Het steeltje uit de champignons draaien en eventueel voorzichtig de champignons nog een beetje uithollen met een mesje
Draai de steeltjes uit de champignons
Draai de steeltjes uit de champignons
  • Vul de champignons met theelepeltje met het kruidenkaas mengsel (met een kopje mag hoor!)
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal in de oven
De gevulde champignons met Boursin in de oven
De gevulde champignons met Boursin in de oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar
  • Warm serveren
Gevulde champignons net uit de oven
Gevulde champignons net uit de oven

Tip: deze champignons komen vrij hard aan, maak er dus niet teveel van als je het als voorgerecht gebruikt. Eventuele garnering simpel en licht houden. Het is zonde als iedereen na het voorgerecht al vol zit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*