Gevulde champignons met blauwe kaas – vegetarisch

Eenvoudig recept voor vegetarische gevulde champignons met blauwe kaas
Eenvoudig recept voor vegetarische gevulde champignons met blauwe kaas

Dit recept voor gevulde champignons met blauwe kaas is lekker en heel eenvoudig te maken. Een lekker makkelijk recept dus. Je kunt deze gevulde champignons gebruiken als voorgerechtje, maar het is ook heel erg lekker als borrelhapje. Glaasje wijn erbij….. hapje erbij…. Lekker samen op de bank… Prima toch?

Voor dit recept gebruik ik gewone witte champignons maar het is ook erg lekker met kastanjechampignons. Neem wel champignons van een flink formaat, dat is makkelijker met vullen.

Eenvoudig recept voor vegetarische gevulde champignons met blauwe kaas
Eenvoudig recept voor vegetarische gevulde champignons met blauwe kaas

Wat heb je nodig voor deze blauwe kaas hapjes?

  • 8-12 flinke champignons
  • Beetje olijfolie
  • 100 gram blauwe kaas (gorgonzola, Danish blue, castello blue, gewoon jouw favoriet blauwe kaasje)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Beetje olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je eenvoudig gevulde champignons met blauwe kaas klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Borstel de champignons schoon
  • Haal voorzichtig de steeltjes eruit, en hol de champignon een beetje uit
  • Wrijf het hoedje in met een beetje olijfolie
  • De blauwe kaas fijnprakken met een vork
  • Doe de crème fraiche bij de blauwe kaas en maak er een smeuïg geheel van, flink roeren dus
  • Leg de champignons op bakpapier in een bakblik en strooi er een klein beetje peper en zout overheen
  • Vul de champignons met het blauwe kaasmengsel doe ze 20 minuten in de oven
  • Nu rustig afwachten en dan….kan het grote genieten beginnen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*