Gevulde champignons maken combineren met gewoon koken

lekker bordje pasta
lekker bordje pasta

Eerder deze week wilde ik champignons vullen met wat lekkere ingrediënten maar ik had maar 6 gevulde champignons nodig. Best zonde als je bedenkt dat er heel wat meer champignons in zo’n blauw bakje zitten en dat de sjalotjes met veel meer in een bakje zitten en als je dan toch spekjes aan het uitbakken bent….. waarom niet meteen het hele pakje? En dan blijft er ook nog een beetje roomkaas over…

met de overgebleven champignons maak je een lekker pastagerecht
met de overgebleven champignons maak je een lekker pastagerecht

Al die dingen die over blijven is alweer bijna een maaltijd, maak die maaltijd dan meteen! Wat ik heb gedaan is een lekkere pan pasta koken, zakje Italiaanse roerbakgroente erbij en een paar scheppen Boursin cuisine light erbij, toen was de maaltijd compleet en ik heb niks weg hoeven gooien.

lekker roerbakken die handel
lekker roerbakken die handel

Ingrediënten pasta met spekjes champignons roerbakgroente en roomkaas

  • 1 pak verse pasta (ik heb Perline met ham van AH gebruikt)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente 200 gram
  • 2 sjalotjes (over van de gevulde champignons)
  • Champignons (over van de gevulde champignons)
  • Klein beetje roomkaas (over van de gevulde champignons)
  • Uitgebakken spekjes (over van de gevulde champignons)
  • Paar lepels Boursin cuisine light
pasta met alles wat overbleef van de gevulde champignons of andersom
pasta met alles wat overbleef van de gevulde champignons of andersom

Hoe maak je die pasta met alles wat over is gebleven

  • Pasta koken volgens de verpakking
  • Spekjes uitbakken in een hapjespan
  • Champignons in plakjes snijden en meebakken
  • Sjalotjes snijden en meebakken
  • Zak roerbakgroente bij de spekjes doen en meebakken
  • Pasta afgieten en bij de spekjes en groente doen
  • Roomkaas en Boursin cuisine light door de pasta roeren
  • Lekker opeten

Zo zie je dat je een speciaal voorgerechtje kan maken zonder dat er veel ingrediënten overblijven. Het scheelt je ook heel wat tijd en geld want bij mij thuis is de realiteit dat we ingrediënten die overblijven wel netjes verpakken en in de koelkast terugzetten maar dat we er uiteindelijk niets mee doen en dat het over de datum gaat en dan toch in de vuilnisbak verdwijnt. Zonde!

Ben erg tevreden over hoe het smaakte. Mijn moeder zou zeggen: Ja, zo kan je een drol lekker maken… en ik denk dan ja, …. Nou en? Ik heb lekker gegeten, heb mijn gevulde champignons klaarstaan voor de borrel vanavond, ik heb niks weggegooid en die gevulde champignons maken hebben me amper extra tijd gekost. Tel uit je winst!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*