Gevulde champignons in een jasje van Zeeuws spek

gevulde champignon in een jasje van spek
gevulde champignon in een jasje van spek

Je kunt spek gebruiken als vulling voor de champignons maar je kunt het spek ook om de gevulde champignons heen doen, als een jasje. Super lekker en snel klaar is dit recept. Het Zeeuws spek heeft een beetje BBQ-smaakje, dat is erg lekker bij champignons.

Ik gebruik voor dit recept smeerkaas van het merk La Vache qui rit, je weet wel met die rode lachende koe. De kaas zit verpakt in van die kleine puntjes in een rond doosje. Deze kaas is net even wat steviger dan de standaard smeerkaas in een kuipje en dat is handig voor dit recept. Ps mag ook een huismerk zijn hoor, als het maar stevige smeerkaas is.

Ingrediënten gevulde champignons in Zeeuws spek

  • 12 grote champignons
  • 5 puntjes smeerkaas van die lachende rode koe
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje Italiaanse keukenkruiden
  • 12 plakjes Zeeuws spek
  • 1 teentje knoflook
  • boter
gevulde champignon in een jasje van spek
gevulde champignon in een jasje van spek

Bereiding gevulde champignons met spek

  • De champignons schoonmaken met een borsteltje
  • De steeltjes uit de champignons draaien
  • De steeltjes heel fijn snijden
  • In een koekenpan de steeltjes kort bakken met een klein beetje boter en knoflook en kruiden
  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • In een kommetje de puntjes smeerkaas een beetje losmaken met een theelepeltje
  • De gebakken steeltjes met kruiden door de kaas mengen
  • Vul de champignonhoedjes met dit mengsel
  • Wikkel on de champignon een plakje Zeeuws spek
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal in de oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar
  • Eet smakelijk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*