Gemarineerde champignons – De pittige versie

gemarineerde champignons de pittige versie
gemarineerde champignons - de pttige versie

Champignons zijn heerlijk als je ze even in een marinade legt. Gemarineerde champignons zijn heel eenvoudig te maken dit recept. Dit is de pittige versie, met een Spaans pepertje. Ik gebruik maar een halve Spaanse peper, want je moet wel alle smaken nog goed kunnen proeven, als je een gerecht te pittig maakt proef je alleen maar heet, dat is zonde. Natuurlijk is er wel verschil in smaak, wat voor de één heel pittig is, is voor de ander nog lang niet pittig genoeg.

Ingrediënten gemarineerde champignons

  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Halve Spaanse rode peper
  • 1 sjalotje
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 takjes verse koriander
  • 2 takjes peterselie
  • Peper en zout naar smaak (versgemalen)

Hoe maak je gemarineerde champignons?

  • Eerst maken we een lekkere marinade voor de champignons
  • Doe de olijfolie met het citroensap in een kom
  • Knoflook persen en toevoegen
  • Sjalotjes schoonmaken en fijn snipperen
  • Spaanse peper in de lengte doormidden snijden, zaadjes verwijderen en een halve peper fijn snijden
gemarineerde champignons de pittige versie
gemarineerde champignons – de pttige versie
  • Sjalot en pepertjes aan de marinade toevoegen
  • Champignons schoonmaken halveren
  • Doe de schoongemaakte en gesneden champignons in een flinke kom en schenk daar de marinade overheen
  • Dek de kom af met plastic folie en zet 30 minuten weg in de koelkast
  • Na 30 minuten nog een keer omscheppen en weer 30 minuten laten staan zodat de smaken lekker kunnen intrekken
  • Ondertussen de koriander en peterselie fijn snijden
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak de champignons in ongeveer 5 minuten gaar, op het laatst pas de kruiden toevoegen en even mee verwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout (te heet geworden? Doe er dan een schepje suiker bij)

Dit gerecht kan je prima serveren als bijgerecht bij een pastaschotel. Ook lekker om gewoon zo weg te prikken. Al met al een heerlijk bijgerecht met champignons.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*