Gegratineerde champignons recept

gegratineerde champignons
gegratineerde champignons

Gegratineerde champignons op brood is echt een super lekker hapje. Ik maak het graag als lunch of als lekker hapje voor tv voor een avondje thuis op de bank.

Voor gevulde champignons ben je op deze site trouwens ook aan het goede adres: kijk maar even naar al deze recepten voor gevulde champignons.

Goed, we gaan dus lekkere gegratineerde champignons op toast maken. Een heerlijk vegetarisch hapje. Als je zo’n toast in 4-en zou snijden als ze uit de oven komen dan heb je een lekker borrelhapje.

Ingrediënten voor gegratineerde champignons op brood

  • 4 sneetjes casinobrood
  • 100 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje olijfolie
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • Verse bieslook

Hoe maak je gegratineerde champignons uit de oven?

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
  • Brood besprenkelen met olijfolie en met een opengesneden teentje knoflook de broodjes ‘borstelen’ Je maakt er dus een soort bruschetta van
  • Leg de broodjes vast even in de oven tot ze lichtbruin beginnen te worden
  • De champignons schoonmaken, steeltje afsnijden en dan de champignons halveren of in plakjes snijden
gegratineerde champignons
Eerst de champignons bakken met knoflook en daarna maken we er gegratineerde champignons van
  • Bak de champignons in een koekenpan met wat olijfolie en 1 geperst teentje knoflook
  • De zongedroogde tomaatjes in plakjes/reepjes snijden
  • Leg op ieder broodje nu een paar plakjes of reepjes zongedroogde tomaatjes
  • Dan de champignons op de broodjes scheppen en dan de geraspte kaas over de champignons verdelen
  • Zet de broodjes weer terug in de oven wacht tot de kaas gesmolten is (gratineren)
  • Als laatste wat verse bieslook over de broodjes verdelen als garnering

Veel plezier met je super lekkere lunch!

Serveer de gegratineerde champignons warm

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*