Eenvoudige gevulde champignons met geitenkaas

zachte geitenkaas om de champignons mee te vullen
zachte geitenkaas om de champignons mee te vullen

Geitenkaas is perfect om champignons mee te vullen. Lekker van smaak, handige structuur voor het vullen dus voor mij is de vulling met geitenkaas vaak favoriet. Gebruik voor dit recept altijd zachte geitenkaas en niet die wat hardere variant.

Dit recept is vegetarisch, dat is zeker als je de champignons op feestjes wil serveren best praktisch.

Ingrediënten voor eenvoudige gevulde champignons met geitenkaas

  • 12 flinke champignons
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • Bieslook (hoeveelheid naar smaak)
zachte geitenkaas om de champignons mee te vullen
zachte geitenkaas om de champignons mee te vullen

Bereiding champignons met geitenkaas uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje of keukenpapier
  • Draai of snij de steeltjes uit de champignons
  • Maak de opening van het champignonhoedje iets groter met een klein mesje
  • De geitenkaas in een kom doen, geperste knoflook erbij, samen met fijngeknipte bieslook
  • Prak alles goed door elkaar met een vorkje
  • Vul de champignons met het geitenkaas mengsel (theelepeltje is handig)
  • Zet de champignons in een ovenschaal en doe die in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 20 a 25 minuten zijn je gevulde champignons klaar

Dit is een van de meest simpele recepten voor gevulde champignons en je kunt er lekker op los variëren. Wat dacht je van geitenkaas met spekjes vulling? Of met zongedroogde tomaatjes? Je kunt ook als voorgerecht een trio van gevulde champignons serveren, elke soort met een iets andere vulling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*