Champignons uit de oven met verrassende vulling

champignons uit de oven
champignons uit de oven

Champignons uit de oven kan je met 100 en 1 verschillende dingen vullen.

Deze vulling heb ik ooit zelf verzonnen toen ik acuut trek kreeg in gevulde champignons. Even in de koelkast gluren, er uit halen wat nodig op moet en daar gewoon het experiment mee aangaan. Een geslaagd experiment kan ik je zeggen.

Voor dit recept gebruik ik kastanjechampignons maar met gewone witte champignons kan het natuurlijk ook.

Je kunt dit recept gebruiken als voorgerecht of als borrelhap.

Ingrediënten voor champignons uit de oven met spinazie en roomkaas

  • 16 kastanjechampignons
  • half pakje Boursin
  • 2 sjalotjes
  • Handje verse spinazie blaadjes
  • Handje pistache nootjes (gepelde natuurlijk)
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Klein beetje boter
Champignons uit de oven als voorgerecht voor een luxe dinertje
Champignons uit de oven als voorgerecht voor een luxe dinertje

Hoe maak je champignons met een heerlijke vegetarische vulling?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje
  • Draai de steeltjes uit de champignons
  • De helft van de steeltjes heel fijn snijden
  • De sjalotjes schoonmaken en fijn snipperen
  • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter
  • De steeltjes en de gesnipperde sjalotjes even opbakken tot de uitjes zacht en glazig worden
  • Ondertussen de spinazie fijn snijden en de pistache nootjes hakken
  • Als de sjalotjes glazig zijn haal je pan van het vuur
  • In een kommetje de Boursin met de sjalotjes en de steeltjes vermengen
  • Dan de spinazie en de nootjes ook door het mengsel roeren
  • Vul de champignons met dit mengsel (gaat makkelijk met een theelepeltje)
  • Strooi nog een beetje Parmezaanse kaas over de champignons en zet ze daarna met de vulling naar boven in een ovenschaal
  • De ovenschaal kan nu de oven in dan moet je alleen nog maar 15 minuten wachten tot ze klaar zijn (kaas moet goed gesmolten zijn of lichtbruin worden)

Serveer de champignons op een bedje van de overgebleven spinazieblaadjes. Een variant op dit recept is ook heel erg lekker: Gevulde Champignons met Boursin en spinazie.

 

1 Comment

  1. leuke site! Dit recept ga ik onze gasten voorzetten, waarbij ik de spinazie ga vervangen door rucola uit eigen tuin. Nu nog even verder zoeken voor 2 variaties: 3 op een bordje vind ik een goed idee. Ik houd het hele voorgerechtje vegetarisch, dan zit ik altijd goed.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*