Champignons met roomkaas en Danish Blue uit de oven

gevulde champignons met Danish Blue, roomkaas en spek
gevulde champignons met Danish Blue, roomkaas en spek

Vandaag heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijk en super eenvoudig voorgerechtje: gevulde champignons met roomkaas en Danish Blue. Om het af te maken heb ik versie gemaakt die vegetarisch is en een versie met gerookt ontbijtspek. Conclusie: beide soorten erg lekker.

Vegetarische gevulde champignons
Vegetarische gevulde champignons

Danish Blue is een lekker pittige blauwaderkaas. Ik heb gekozen voor Danish blue omdat dat een lekkere kaas is die niet al te duur is. Gorgonzola of Roquefort kan je ook prima voor dit recept gebruiken, dat smaakt nog iets zachter, maar dat laat ik aan jouw smaak en budget over. Ik wilde aantonen dat je met weinig geld best een heel exlusief hapje kan maken als voorgerecht.

Ingredienten voor champignons uit de oven met roomkaas en Danish blue

  • 1 doosje champignons (250 gram)
  • 50 gram roomkaas met kruiden
  • 75 gram Danish blue
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels slagroom
  • Evt paar plakjes gerookt ontbijtspek
gevulde champignons klaar om in de oven te doen
gevulde champignons klaar om in de oven te doen

Hoe maak je dit low-budget voorgerecht?

  • De champignons schoonmaken (niet onder de kraan maar met een borsteltje)
  • Draai de steeltjes uit de champignons
  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Sjalotje schoonmaken en heel fijn snipperen
  • De Danish blue in een kommetje verkruimelen met een vorkje
  • Doe de roomkaas en de sjalotjes ook in het kommetje samen met de slagroom en meng alles goed door elkaar
mengsel voor gevulde champignons
even alles goed door elkaar mengen en vullen maar
  • Vul de champignons met het mengsel en zet de champignons in een ovenschaal
  • Je kunt een aantal, of alle, champignons versieren met een reepje gerookt ontbijtspek
  • De ovenschaal kan nu in de oven en na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar
  • Warm serveren
gevulde champignons met Danish Blue, roomkaas en spek
gevulde champignons met Danish Blue, roomkaas en spek

Reken op 3 gevulde champignons per persoon als voorgerechtje

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*