Champignons invriezen en bewaren

Champignons in het kenmerkende blauwe bakje
Champignons in het kenmerkende blauwe bakje

Champignons kun je in iedere supermarkt kopen. Hoe verser hoe lekkerder dus je kunt ze het beste meteen op de dag van de aankoop gebruiken. Verse champignons zijn mooi wit (afhankelijk van de soort), een beetje aarde zegt niet over de versheid.

Hoe moet je champignons bewaren?

Champignons worden eigenlijk altijd in blauwe plastic bakjes verkocht. Bewaar ze gewoon in dat bakje. Doe champignons nooit in een dichte plastic zak in de koelkast, dan krijgen ze snel lelijke plekken en worden ze zompig/vochtig. Champignons moeten kunnen ademen, daarom zitten er gaatjes in het dekseltje van een champignondoosje.

Champignons nemen snel geurtjes over van de buren in de koelkast, leg de daarom niet sterk geurende zaken in je koelkast.

Houdbaarheid champignons

Champignons kan je 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. De koelkast moet zo rond de 4 tot 8 graden zijn. Ze zijn het lekkerste als je ze meteen gebruikt, haal ze dus het liefst op de dag waarop je ze gaat gebruiken.

Champignons invriezen

Champignons kan je invriezen. Je kunt ze dan het best eerst even heel kort bakken (1 minuut) Daarna even goed laten uitlekken op een stuk keukenpapier. Daarna kan je ze in diepvrieszakjes bewaren in de vriezer. Bevroren champignons zijn 3 maanden houdbaar. Tip: niet teveel champignons in een zakje doen, maak kleine porties die je later in 1 keer kunt opmaken. Als je het helemaal goed wil doen leg je de champignons eerst even op een roostertje in de vriezer, daarna in een zakje doen, dan blijven ze mooi los van elkaar.

champignons invriezen
champignons invriezen kan gewoon, wel eerst even sauteren

Bevroren champignons gebruiken

Als je champignons hebt ingevroren moet je ze daarna in bevroren toestand in de koekenpan doen, niet eerst ontdooien. Ingevroren champignons dus gewoon hoppa, in de pan doen.

 

 

2 Comments

  1. Ik persoonlijk vind kastanje champignons het lekkers en moeten noch dicht zijn. Waar zijn de grot champignons gebleven heb ze nooit meer kunnen kopen die waren nog lekkerder.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.