BBQ en gevulde champignons

BBQ en gevulde champignons
BBQ en gevulde champignons

Het voorjaar komt er aan. Het is nu eind maart dus ik ben misschien wat optimistisch maar heus, de dag dat je voor het eerst weer de BBQ uit de schuur kan halen komt nu echt dichtbij. Trouwens de winter-BBQ wint ook aan populariteit. Persoonlijk zit ik liever in het zonnetje de hamburgers om te draaien maar als mensen midden in de winter de BBQ aan willen steken….mijn zegen hebben ze.

Omdat een BBQ al snel uitloopt op een carnivoren festijn wil ik altijd graag wat extra hapjes zonder vlees op de BBQ leggen. Gevulde champignons zijn daar uiterst geschikt voor. Je kunt gewoon één van de vele recepten van deze site gebruiken.

Aandachtspunten voor gevulde champignons van de BBQ

  • Zorg er voor dat de BBQ niet al te heet meer is, leg anders de champignons een beetje aan de buitenkant
  • Je kunt de champignons ook losjes verpakken in wat aluminiumfolie, dat voorkomt ook aanbranden. Het lijkt soms wel echt bij een BBQ te horen, al dat verkoolde eten maar lekker is het niet
  • Je kunt ook zo’n aluminium bakje gebruiken (waarschijnlijk zaten de spareribs in zo’n bakje)
  • Ook op de BBQ is de bereidingstijd ongeveer 20 minuten
voorjaar lammetjes
Het voorjaar komt er aan! De BBQ kan weer uit de schuur en we gaan lekker gevulde champignons van de BBQ eten

Voordeel van gevulde champignons op de BBQ

  • Naast de enorme hoeveelheid vlees wil je toch ook wat groente naar binnen krijgen?
  • Champignons zijn lekker goedkoop, zo blijf je toch nog redelijk binnen je budget
  • Weer eens iets anders dan worstjes en hamburgers
  • Champignons zijn lekker bij vlees maar ook bij vis (hmmm zalm in folie van BBQ… zucht…)
  • De kans dat ze mislukken is minimaal
  • Veel van de vulling heb je toch al in huis (denk aan Boursin of een andere roomkaas)
BBQ en gevulde champignons
BBQ en gevulde champignons gaan prima samen

Voor lekkere ideetjes en recepten voor je gevulde champignons van de BBQ kijk dan even op deze pagina

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*